Tavoitteena pudottaa painoa ja pysyä ihannepainossa? Kärsitkö sokeritaudista? Etsitkö energiaa arkeesi?

Tavoitteena pudottaa painoa ja pysyä ihannepainossa? Kärsitkö sokeritaudista? Etsitkö energiaa arkeesi?

Voiko jääkylvystä saada apua painonhallintaan, sokeritautiin ja buustata energiatasoja? Kyllä vaan! Oletko kuullut ruskeasta rasvasta? Se on valkoisen rasvan vastakohta. Mitä enemmän ihmisellä on kehossaan aktiivisesti toimivaa ruskeaa rasvaa, sitä tehokkaammin monet hyödylliset kehon toiminnot saadaan töihin.  

Jääkylpy aktivoi ihmisen ruskeaa rasvaa, joka vaikuttaa positiivisesti energiantuotantoon, hormonitasapainoon sekä myös vähentää tulehdusta. Voisi sanoa, että ruskea rasva herätetään henkiin kylmällä! Voit aktivoida ruskean rasvan käyttöön helposti ja nopeasti ottamalla jääkylvyt säännölliseksi osaksi arkeasi. Jääkylvyn suositeltu kesto on 30 sekunnista - 4 minuuttiin kerrallaan ja säännöllisyydellä voidaan saavuttaa parhaimmat terveyshyödyt.

Aktiivisen ruskean rasvan tehtävä kehossa on muun muassa tuottaa lämpöä. Tämän lisäksi se kuluttaa samalla paljon energiaa, siinä on vilkas aineenvaihdunta ja verisuonisto. Se poistaa myös verenkierrosta epäterveellisiä rasvoja. Aikamoinen koneisto siis kyseessä!

Diabeetikoille ruskean rasvan aktivointi tuo helpotusta sairauden hoitoon, koska se poistaa verestä rasvahappoja ja kolesterolia sekä parantaa sokeritasapainoa. 

Kylmähoito vaikuttaa myös mieleen tehokkaasti! Kylmä antaa energiaa ja se vähentää myös stressiä sekä ahdistusta. Se auttaa kehoa tuottamaan hyvän olon kemikaaleja, kuten dopamiinia ja noradrenaliinia. Mielen aktivointi auttaa sinua olemaan aktiivinen arjessasi ja saavutat helpommin myös liikuntaan- ja ruokavalioon liittyviä tavoitteitasi. Mikä tuntuu sinusta tänään vaikealta, tulee olemaan tulevaisuudessa lämmittelysi! Vahva. Voittamaton. Sinä! 

Lue aiheesta lisää "kenelle kylmää" ja "blogistamme"

Ready. Set. ICE!

 

(Huttunen et al., 2004;)

(Jedema et al., 2008;)

(Wouter D. van Marken Lichtenbelt et al., 2009)

(Moret et al., 2011;)

(Blondin et al., 2014) 

(Yoneshiro et al., 2019)

(Trylińska-Tekielska et al., 2022)

Takaisin blogiin